• Digi Smart Plan

    Amal sebenarnya sedang mencari-cari plan postpaid yang bersuaian dengan Amal.. Maklumlah sekarang ni kan asyik duk guna Internet je kat phone N900 ni.. Nak tak nak mesti pakai Data Unlimited pakej la... For the time being Amal masing gunakan prepaid U.O.X. daripada Celcom. Memang rate dia kira murah masa Amal masa mula-mula beli. Tapi sekarang bukan saja perlu call dan sms, Internet pun dah kira wajib dah.. Amal guna prepaid broadband celcom unlimited..


    Nak tak nak kalau nak pakai Internet, kena la bayar RM20/week.. speed 364 kbps je.. Kalau dijumlahkan call+sms+data mahu Amalnye phone bill prepaid ni cecah RM120 sebulan. Nasib tak ada contract, jadi tak wajib la bayar.. Bila nak pakai baru bayar.. Still, kalau nak ada Internet 24/7, paling kurang kena bayar RM80/month la.. sakit-sakit..

    Baru-baru ni Syed ada perkenalkan kat Amal Digi Smart Plan.. Memang menarik sungguh sebab dia nya plan lebih kepada orang yang lebih gunakan Internet (data) daripada Call dan SMS.. Dengan bayaran RM68/month Amal akan dapat gunakan Internet 24/7 dengan speed 700kbps dan 3GB data cap. Untuk call dan sms pulak dia akan caj ikut berapa banyak kita guna.. Rate dia 15sen/minit dan 10/sms. So kita tak perlu fikir pasal bayaran bulanan yang wajib ke atas phone call.. Yang paling best kalau total bill lebih RM100, Amal akan dapat diskaun 25% keatas RM68 tadi..

    Nampak macam menarik kan? Tapi masalahnya Amal tak boleh amik plan ni lagi sebab masih terikat dengan plan U.O.X. Celcom ni.. Amal pulak nak kekal no. phone ni lagi.. Sayang maa.. Jadi nak tak nak kena tunggu  sampau umur 26 tahun baru leh tukar ke plan yang lain.. aiseh prepaid pun ade contract eh.. sadis sungguh.. Dah la nak tukar ke postpaid Celcom pun tak boleh.. Kalau nak kena amik no. baru.. sakit sungguh
  • You might also like

Dikuasakan oleh Blogger.

Artikel Lain