• My New iPod Touch 4G


    Waaa... I can't say it. I can't believe it. Finally I have received my first Apple product!! Yeah betul tu. Ini adalah produk Apple pertama yang Amal beli khas untuk Amal sendiri.. Hooreey!! Finally setelah lama menunggu dan menyimpan, akhirnya dapat juga beli iPod Touch 4G ni.. :)


    Ok la untuk yang masih tak tahu, iPod Touch 4G ni basically is an iPhone 4 that doesn't have a phone function. So tak boleh buat call, sms ataupun guna 3G sim card. Perbezaan utama lagi adalah kamera dia hanya VGA je.. tak macam iPhone 4 yang 5 megapixels. Still iPod Touch 4G ni memiliki semua function iPhone seperti Facetime dan lain-lain. So kira worth it la. Plus harganya tak ada la semahal iPhone 4 yang mencecah RM2.6k. iPod Touch 4G ni boleh didapati dengan harga RM800++ je starting :)


    My first review about this product is IT IS SO SLIM.. Yup sangat nipis lagi nipis daripada iPhone 4 malah lagi nipis daripada iPod Touch sebelum ni.. Best giler.. Dah la ringan. Back cover dia pulak silver mirror. Dah boleh buat jadi cermin... Tapi cepat bercop jari la hahaha.. But who cares, pakai la casing right? Anyway Amal beli yang 32GB nyer version sebab takut tak cukup capacity.. Maklumlah benda ni kan boleh buat macam-macam.


    iPod Touch 4G ni mempunyai dua kamera depan dan belakang. Jadi kita boleh buat FaceTime dengan iPhone 4 user juga :). Dari segi connectivity, kita perlu gunakan WiFi untuk berinternet. So agak limited la.. Nasib baik Amal ada Nokia N900.. Jadi phone Amal ni bertindak sebagai 3G WiFi hotspot untuk iPod Amal.. Kira still boleh berinternet di mana saja la hehe.. Bijak kan?

    Amal masih tak sempat nak install dan explore banyak benda lagi dalam iPod Touch 4G ni. Maklumlah baru je dapat semalam. Antara application wajib yang Amal dah install adalah Facebook, Twitter dan juga GodFinger.. Yup dari dulu lagi teringin nak cuba GodFinger ni. Ape la agaknya yang best sangat sampai semua orang duk addicted.. Walaupun dah lepas zaman GodFinger, still I wanna try it juga!! Hehe.. 

    For me iPod ni lebih kepada entertainment stuff and Nokia N900 pula lebih kepada developing and learning stuff. Jadi at least kalau dah busan ngan salah satu boleh la switch hehe.. Jangan dah busan ngan dua-dua sudah.. Tu maksudnya kena beli lagi gadget baru hahaha.. Kering poket den
  • You might also like

Dikuasakan oleh Blogger.

Artikel Lain