• Dropbox (Android & iOS)

    Bayangkan bagaimana anda boleh membuka file-file daripada computer dan handphone anda tanpa perlu mentransferkannya menggunakan cable. Memang memudahkan kerja kan? Apps yang Amal nak review ni namanya, Dropbox. Satu apps untuk Android, iOS, Windows dan juga Mac OS yang membenarkan penggunanya untuk menyimpan file ke dalam online server secara percuma. Simple gila. Tak perlu cable untuk transfer. Yang penting mesti ada apps ni di-install dalam korangnya hardware.

    Dropbox membolehkan kita synchronize semua file-file kita dengan mudah. So file kita sentiasa up to date walaupun kita access daripada phone mahupun PC. Paling best storage free yang diberikan adalah 2GB manakala kalau untuk yang berbayar, 100GB diberikan. Kita bukan sahaja boleh simpan file-file ni untuk diri sendiri, malah kita juga share file kita sesama kawan-kawan kita. Memudahkan kerja berkumpulan :)

    Dropbox ni boleh digunakan sebagai online backup juga. Just incase apa-apa jadi pada PC atau handphone kita. Cuma kita perlukan access Internet di mana saja untuk menggunakan apps ni. 
  • You might also like

Dikuasakan oleh Blogger.

Artikel Lain