• Connectify

    Pernah tak korang terfikir bagaimana nak menjadi komputer korang sebagai pemancar WiFi kepada semua orang tanpa menggunakan apa-apa hardware lain melainkan komputer korang sendiri? Haa Amal ada jumpa satu software yang membolehkan komputer korang menjadi pemancar WiFi dengan syarat komputer korang tu ada Internet connection juga la huhuhu..


    Bagaimana is berfungsi? Basically simple je.. Software ni akan menggunakan Internet connection yang ada pada komputer korang dan pancarkan WiFi kepada semua orang. Dengan syarat korang mesti ada Wireless Card kat PC korang la.. Kalau laptop tak ada hal lah.

    Cara nak install dia pun bukan susah sangat pun. Korang hanya perlu pergi kat http://www.connectify.me dan download software installer daripada website ni. Lepas tu dia akan guide korang step by step bagaimana nak setup apps ni. Yang paling best, korang juga boleh set password untuk WiFi korang. Ye la security reason maa.. Jadi untuk mereka yang ada PSP, iPod Touch ataupun iPad, korang kini dah boleh online dengan mudah walaupun tiada WiFi di sekeliling korang. Dengan syarat komputer korang mesti ada internet connection la.. :P So apa lagi. download jangan tak download
  • You might also like

Dikuasakan oleh Blogger.

Artikel Lain