• Samsung Galaxy Note 2 dilancarkan secara rasmi


    Samsung baru sahaja melancarkan peranti terbaru mereka iaitu Samsung Galaxy Note 2 pada awal pagi tadi di dalam majlis IFA yang diadakan di Berlin. Telefon pintar yang dinanti-nantikan ramai ini sememangnya telah menepati ramalan awal sebelum ini di mana ia mempunyai saiz skrin yang lebih besar iaitu 5.5 inci Super AMOLED. Dengan penambahan sebanyak 0.2 inci berbanding Galaxy Note yang asal, pastinya ia memudahkan mereka yang ingin melukis. Namun saiz 5.5 inci mungkin agak besar jika ingin dimasukkan ke dalam poket seluar jeans anda.


    Menariknya, Galaxy Note 2 ini juga dilengkapi dengan cip pemprosesan Exynos empat teras 1.6GHz, lebih pantas daripada Galaxy S3. Ia menggunakan 2GB RAM dan bateri 3,100 mAh yang sudah pasti mengujakan kerana mampu bertahan dengan masa yang lebih lama. Walaupun baterinya telah ditingkatkan, Galaxy Note 2 lebih nipis berbanding Galaxy Note sedia ada denga ketebalan 9.4 mm sahaja. Bagi mereka yang suka menangkap gambar, kamera sebesar 8 megapixel (belakang) dan 1.9 megapixel (hadapan) pastinya dapat memuaskan keinginan anda.

    Inovasi juga diperlihatkan pada S-Pen apabila ia diubahsuai menjadi lebih panjang dan tebal agar lebih mudah dipegang. Ia juga dilengkapi dengan beberapa fungsi tambahan seperti Air-View yang membenarkan anda melegarkan S-Pen untuk melihat preview emel, gambar ataupun video tanpa membukanya terlebih dahulu. S-Pen juga dilengkapi dengan fungsi Quick Command untuk memudahkan pengguna membuka aplikasi yang sering digunakan.

    Samsung Galaxy Note 2 ini dikhabarkan bakal sampai di Malaysia seawal bulan Oktober tahun ini. Walau bagaimanapun, harganya masih lagi menjadi tanya kerana ia tidak diumumkan pada majlis berkenaan.
  • You might also like

Dikuasakan oleh Blogger.

Artikel Lain